'Sulemana staat nog steeds bovenaan het zomerse wensenlijstje van Ajax'

'Sulemana staat nog steeds bovenaan het zomerse wensenlijstje van Ajax'

03-02-2021 19:43
59

Kamaldeen Sulemana, de achttienjarige vleugelaanvaller van FC Nordsjaelland, is nog altijd in beeld bij Ajax. In de winterse transferperiode slaagde directeur voetbalzaken Marc Overmars er niet in om hem te halen, maar in de zomer lijkt een nieuwe poging onafwendbaar.

Sulemana maakt bijzonder veel indruk in de Deense competitie en dat was ook Ajax opgevallen. Ze hadden de talentvolle Ghanees op de korrel als opvolger van Quincy Promes, maar die transfer bleek bijzonder gecompliceerd. Hij vond dan ook geen doorgang en Overmars besloot om Oussama Idrissi van Sevilla te huren.

Toch staat Sulemana nog altijd op de radar bij de Amsterdammers, zo weet Voetbal International. De naam van het talent staat 'hoog op het lijstje voor komende zomer' en kan bij Ajax zijn landgenoot Mohammed Kudus gaan vergezellen. De middenvelder werd eerder al van hetzelfde Nordsjaelland overgenomen.

De Denen deden op de slotdag van de transfermarkt wel nog zaken met Ajax. Victor Jensen zal het seizoen op huurbasis afmaken in het Farum Park.