Zaakwaarnemer Brobbey: 'Kan Ajax niets aan doen, met het voorstel was weinig mis'

Zaakwaarnemer Brobbey: 'Kan Ajax niets aan doen, met het voorstel was weinig mis'

03-02-2021 20:36
289

Zaakwaarnemer José Fortes heeft gereageerd op het nieuws rondom zijn cliënt Brian Brobbey, die Ajax na dit seizoen transfervrij gaat verlaten. Beide partijen waren al langere tijd met elkaar in gesprek over contractverlenging, maar zijn niet tot een akkoord gekomen.

Ajax-directeur Marc Overmars liet in een persbericht weten dat Ajax 'alles eraan gedaan had' om Brobbey te verleiden tot het zetten van zijn handtekening. Fortes – samen met Mino Raiola de belangenbehartiger van de negentienjarige spits – onderschrijft dat. "Ajax heeft er echt alles aan gedaan. Met het voorstel was ook weinig mis", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Het was echter niet genoeg om bij te tekenen. "Brian maakt deze keuze op basis van zijn gevoel. Daar kan Ajax niks aan doen", verklaart Fortes. Waar Brobbey zijn carrière voortzet, is nog niet duidelijk. De spits en zijn zaakwaarnemers zijn nog niet met andere clubs in gesprek. "We zullen zien wat de toekomst brengt. Maar nogmaals, dat ligt niet aan Ajax."

Brobbey doorliep de jeugdopleiding van Ajax, debuteerde dit seizoen in het eerste en scoorde direct tegen Fortuna Sittard. Inmiddels heeft hij twee keer gescoord in zes optredens namens de hoofdmacht.