Jansen breekt woord met transfer naar NAC: Is natuurlijk voor Anco zijn rekening

Jansen breekt woord met transfer naar NAC: "Is natuurlijk voor Anco zijn rekening"

Gepubliceerd: woensdag 3 februari 2021 om 21:48wo 03-02-2021 om 21:48

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers heeft gereageerd op het vertrek van routinier Anco Jansen, die na het verstrijken van de transferdeadline bij NAC Breda tekende. De beide clubs konden de deal in de januarimaand niet afronden, maar Emmen werkte woensdag alsnog mee aan een overstap.

Jansen had het niet meer naar zijn zin op de Oude Meerdijk en wilde zijn contract laten ontbinden. Volgens Lubbers deed de 31-jarige spelmaker zijn verzoek op zondagavond, toen de transfermarkt nog ruim 24 uur open was. "En toen hebben we daar een akkoord over bereikt", vertelt hij aan Voetbal International.

Ondertussen waren de onderhandelingen met NAC nog in volle gang. FC Emmen probeerde op het laatste moment om Sydney van Hooijdonk in een ruildeal met Jansen te betrekken. "Wij waren benieuwd of er bij een transfer van Anco bij hen eventueel een speler beschikbaar zou komen die voor ons interessant kon zijn. Voor NAC had dat een mogelijkheid kunnen opleveren om ondanks de transfer van Anco de loonlijst redelijk gelijk te houden", aldus Lubbers. "De speler die voor ons interessant was, bleek echter niet beschikbaar."

En dus vertrok Jansen twee dagen na de transferdeadline alsnog. FC Emmen wilde hem na ruim drie jaar trouwe dienst én vanwege zijn aandeel in de allereerste Eredivisie-promotie door de voordeur laten vertrekken. "Als Anco er met NAC niet was uitgekomen, dan waren wij er samen op een goede manier uitgekomen", aldus Lubbers, die geen punt maakt van Jansens uitlatingen na het aanvankelijke afketsen van de transfer. "Ja, ik blijf. En dat is geen straf hoor", liet hij toen nog weten. "Dat is natuurlijk voor Anco zijn rekening."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat iemand spijt krijgen van deze transfer?

Anco Jansen
23%
FC Emmen
23%
NAC Breda
20%
Nee, perfecte deal voor alle partijen
35%
(2094 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws