PSV voegt drietal toe aan 67-koppige (!) Europa League-selectie

PSV voegt drietal toe aan 67-koppige (!) Europa League-selectie

03-02-2021 22:05
48

Erick Gutiérrez is binnenkort inzetbaar in de Europa League-clashes tussen PSV en het Griekse Olympiakos Piraeus. De Mexicaanse linkspoot miste de gehele eerste seizoenshelft vanwege een enkelblessure en was dan ook niet ingeschreven voor de poulefase van de Europa League.

Gutiérrez maakte op 10 januari echter zijn rentree tegen Ajax en is ook fit genoeg bevonden voor de Europa League. PSV heeft hem toegevoegd aan zijn 67-koppige (!) spelerslijst, met spelers uit de A-selectie én uit Jong PSV, die is ingediend bij de UEFA.

Hetzelfde geldt voor de achttienjarige Noor Fredrik Oppegard, die vlak voor de feestdagen zijn officiële debuut namens de hoofdmacht maakte. Ook Dante Rigo is inzetbaar in de Europa League: de Belg werd voor de winterstop nog uitgeleend aan ADO Den Haag, maar is vervroegd teruggehaald.

PSV eindigde medio december als eerste in zijn Europa League-poule met Granada, PAOK Saloniki en Omonia Nicosia. De ploeg van Roger Schmidt is in de zestiende finales gekoppeld aan het Griekse Olympiakos Piraeus, waar huurling Bruma actief is. Het heenduel in Griekenland vindt plaats op donderdag 18 februari, de return in het Philips Stadion is één week later.