Bizar gerucht van SPORT: Bartomeu in gesprek met Messi na miljoenendeal Neymar

Bizar gerucht van SPORT: Bartomeu in gesprek met Messi na miljoenendeal Neymar

04-02-2021 07:45
42

Het gonst van de geruchten rond een mogelijke transfer van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. Het Spaanse Diario SPORT geeft aan dat de Argentijnse superster al lang op het verlanglijstje staat van PSG, dat na de Neymar-deal met FC Barcelona driehonderd miljoen euro klaar had liggen voor Messi.

Neymar vertrok in 2017 voor 222 miljoen euro naar de Franse hoofdstad. PSG toonde daarmee aan dat het over de financiële middelen beschikte om de duurste spelers ter wereld naar de club te halen. Volgens SPORT had PSG na de transfer van Neymar al driehonderd miljoen euro klaargezet op een speciale rekening in Luxemburg. Met dat geld wilde het ook Messi weghalen bij Barcelona. 

Wedden

Meer odds

Aangezien de ontsnappingsclausule van Messi destijds nog vastgesteld was op een bedrag van driehonderd miljoen euro, schrok voorzitter Josep Maria Bartomeu na een tip van een vertrouwenspersoon en kwam hij snel in actie. Barcelona ging in gesprek met Messi over een nieuw contract en verhoogde de clausule naar ruim zevenhonderd miljoen euro, in de angst hem kwijt te raken. Of het gerucht van de 'vertrouwenspersoon' van Bartomeu juist was, zullen we nooit weten.