'Pippo' Frenkie de Jong bij Barça: 'Ik weet niet wat er met ons gebeurde'

04-02-2021 08:18 Laatste update: 09:03
34

Frenkie de Jong was woesdagavond wéér belangrijk voor FC Barcelona, door in de verlenging tegen Granada de 3-4 binnen te tikken. De Nederlander wordt na afloop van de wedstrijd door Antoine Griezmann vergeleken met Filippo Inzaghi.

Het was doelpunt nummer vijf voor De Jong in dit kalenderjaar. De middenvelder lijkt helemaal op te bloeien in zijn meer aanvallende rol van de afgelopen periode en ontwikkelt een neusje voor de goal, ziet ook Griezmann. "We hadden het heel moeilijk vanavond", begint de Fransman in gesprek met het clubkanaal van Barcelona. "Ik weet niet wat er met ons gebeurde na de 3-3 van Granada, maar gelukkig verscheen De Jong als Pippo Inzaghi op de goede plek om de vierde te maken."

De Copa del Rey-wedstrijd tussen Granada en Barcelona was er eentje om je vingers bij af te likken. De thuisploeg kwam verrassend op een 2-0 voorsprong en wist het tot de 88e minuut vol te houden. Barcelona ontsnapte door goals van Griezmann en Jordi Alba en dwong een verlenging af. Daarin kwam het al snel op 2-3 door Griezmann, maar niet veel later stond het weer 3-3. De Jong en Alba zorgden er in de tweede helft van de verlenging voor dat de winst naar Barcelona ging.