Eiting laat zich uit over contractsituatie bij Ajax: 'Eigenlijk is het simpel'

Eiting laat zich uit over contractsituatie bij Ajax: 'Eigenlijk is het simpel'

Gepubliceerd: donderdag 4 februari 2021 om 08:37do 04-02-2021 om 08:37

Carel Eiting keek afgelopen weekend met veel interesse naar de schaakfinale van het Tata Steel-toernooi. De Huddersfield Town-speler, die in Nederland revalideert na een knieblessure, vergelijkt voetbal met de schaaksport. Hij legt daarnaast het verschil uit tussen het Championship en de Eredivisie en doet een uitspraak over zijn contractsituatie bij Ajax.

Eiting, een fan van de schaaksport, maakt een vergelijking met het voetbal. "Je moet het zo zien: als schakers een wedstrijd voorbereiden, weten ze van elkaar alle wedstrijden en alle zetten uit het hoofd. Je moet superintelligent zijn", begint hij in gesprek met de NOS. "Stel je voor dat we met Ajax een wedstrijd tegen Feyenoord spelen en alle wedstrijden en statistieken van elke speler uit ons hoofd weten..."

"Bij het schaken is het simpel: als je één fout maakt, is het klaar", vervolgt Eiting. "Dan heb je verloren. De druk die er ligt in de voorbereiding, is gigantisch. Bij voetbal is de voorbereiding ook belangrijk. Natuurlijk pakken we dat ook professioneel aan, maar dat is met schaken anders."

Intensiteit
Eiting besloot aan het begin van dit seizoen de uitdaging aan te gaan bij Huddersfield. De middenvelder vertrok op huurbasis naar Engeland en zag al snel dat het er compleet anders aan toeging dan in Nederland. "Alles gebeurt hier op hoge intensiteit. Elke oefening op de training, zoals een pass- en trapvorm, wordt gecombineerd met een sprint. Het is een heel andere spelopvatting dan bij Ajax. Heel pittig. In het begin was ik echt gesloopt na een wedstrijd. Als je alleen maar denkt: hoe Ajax het doet, is het beste, dan wordt het lastig. Ik moest uit mijn comfortzone."

Over zijn toekomst wil Eiting nog niet teveel kwijt. "Ik heb na dit seizoen nog één jaar een contract, dus eigenlijk is het vrij simpel. Of je wordt verkocht of je verlengt... Ik moet nog om tafel met Ajax. Ik laat alles open."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Eiting nog doorbreken bij Ajax?

Ja, dat gaat hem lukken
40%
Nee, dat lukt hem niet
60%
(1210 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws