'Kink in de kabel bij Promes-transfer: Ajax en Spartak nog steeds niet akkoord'

'Kink in de kabel bij Promes-transfer: Ajax en Spartak nog steeds niet akkoord'

04-02-2021 10:44 Laatste update: 11:45
80

Ajax en Spartak Moskou hebben de transfer van Quincy Promes verrassend genoeg nog altijd niet officieel bevestigd. Dat heeft volgens het Russische medium Sport-Express een reden: er zit een kink in de kabel.

Het is geen geheim dat Promes op het punt staat Ajax te verruilen voor Spartak Moskou. De Russische club wil hem tot het einde van het seizoen huren en zou een optie tot koop van negen miljoen euro hebben bedongen. Het was de bedoeling dat Promes deze week in het vliegtuig zou stappen om aan te sluiten bij het trainingskamp van Spartak in Dubai.

Dat is echter niet gebeurd, weet Sport-Express. Volgens het Russische medium stelt Spartak nieuwe eisen: de Russische club wil een deal die meer zekerheid biedt over de toekomst van Promes. De Oranje-international wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij, waarbij afgelopen zomer een familielid gewond raakte.

Ajax is 'niet geïnteresseerd' in het feit dat Promes, wiens zaak nog in behandeling is, mogelijk een verbod krijgt om in Rusland te werken, klinkt het. De leiding van Spartak wil op zijn beurt geen financiële verliezen lijden en probeert de risico's te minimaliseren.

Aanvankelijk waren Ajax en Spartak het eens over een huurvergoeding van een half miljoen euro. De nummer vijf van de Premjer Liga zou het volledige salaris van Promes - een slordige 3,5 miljoen euro per jaar - overnemen, inclusief prestatiebonussen. De kans is nu klein dat Promes door Spartak wordt ingevlogen naar Dubai. De Russische club gaat binnenkort weer op trainingskamp, maar dan in Sochi of Moskou.