Klopp baalt van 'onfris' Liverpool: 'Gat naar City is niet zo heel interessant'

Klopp baalt van 'onfris' Liverpool: 'Gat naar City is niet zo heel interessant'

04-02-2021 11:22 Laatste update: 13:13
9

Liverpool-trainer Jürgen Klopp stelt dat de thuisnederlaag tegen Brighton & Hove Albion van woensdagavond komt door fysieke en mentale moeheid van zijn spelers. De Duitse trainer concludeert dat de titelaspiraties van The Reds na de nieuwe domper even op een laag pitje komen te staan.

Liverpool verloor woensdagavond voor de tweede keer op rij een competitieduel in eigen stadion, nadat het daarvoor 68 (!) thuisduels in de Premier League niet had verloren op Anfield. Brighton bleek met 0-1 te sterk voor de formatie van Klopp, die na afloop aangeslagen reageerde voor de camera van BT Sport. "Het was een zware week voor ons met twee intense wedstrijden. We zagen er mentaal en fysiek niet fris uit."

Klopp vond Brighton goed spelen, maar noemde de thuisnederlaag zeer onnodig en baalt stevig van het resultaat. "De enige verklaring die ik op dit moment heb is dat het team fysiek en mentaal moe is." Door de nederlaag is het gat met koploper Manchester City momenteel zeven punten én City heeft een wedstrijd minder gespeeld.

"Natuurlijk willen we kampioen worden, maar het gaat momenteel eerst om andere dingen. Het gat naar City is niet zo heel interessant. We moeten er nu eerst voor zorgen om weer drie punten te verdienen in de volgende wedstrijd", sluit Klopp af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s