Giakoumakis en Geertruida krijgen fraaie Eredivisie-beloning, Ajax hofleverancier

Giakoumakis en Geertruida krijgen fraaie Eredivisie-beloning, Ajax hofleverancier

04-02-2021 12:22
23

Giorgos Giakoumakis en Lutsharel Geertruida zijn in de prijzen gevallen. De topschutter van VVV-Venlo en revelatie van Feyenoord zijn door de Eredivisie uitgeroepen tot respectievelijk Speler van de Maand en Speler U21 van de Maand.

Giakoumakis maakte liefst elf goals in januari, waaronder vier tegen ADO Den Haag en Vitesse, en is volgens de statistieken en de fans dan ook de rechtmatige winnaar van de Eredivisie-prijs. De laatste speler die minimaal elf keer scoorde in één maand was Marco van Basten bij Ajax (twaalf goals in 1985).

Lutsharel Geertruida is voor de tweede keer dit seizoen uitgeroepen tot Speler U21 van de Maand. Waar de twintigjarige Rotterdammer zich in september op de positie centraal achterin van zijn beste kant liet zien, floreerde Geertruida in januari als rechtsback. Hij troeft Boy Kemper (ADO Den Haag) en Gabriel Gudmundsson (FC Groningen) af.

In het Elftal van de Maand is Ajax hofleverancier met twee spelers. Dusan Tadic en Antony staan op de vleugels. Bijzonder is dat alle andere posities ingevuld worden door negen verschillende clubs; een unicum in het vierjarig bestaan van de verkiezing.

Het volledige Elftal van de Maand januari: Joel Drommel (FC Twente), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Riechedly Bazoer (Vitesse), Boy Kemper (ADO Den Haag), Philipp Max (PSV), Sander van de Streek (FC Utrecht), Teun Koopmeiners (AZ), Zian Flemming (Fortuna Sittard), Antony (Ajax), Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo) en Dusan Tadic (Ajax).