Transfer van Promes op losse schroeven: 'Ajax eist onvoorwaardelijke betalingen'

Transfer van Promes op losse schroeven: 'Ajax eist onvoorwaardelijke betalingen'

04-02-2021 14:22
141

Spartak Moskou en Ajax zijn nog niet akkoord over een transfer van Quincy Promes. Volgens een functionaris van de Russische topclub willen ze de Amsterdammers geen 'onvoorwaardelijke betalingen' beloven.

Spartak vreest dat Promes niet zal mogen voetballen als hij veroordeeld wordt. De vleugelaanvaller is nog steeds verdachte in een zaak die een steekpartij in de zomer van het afgelopen jaar betreft en zat al eens in de cel. Om te voorkomen dat de Russen moeten betalen als hun speler niet in staat is om te spelen, willen ze onder verplichte betalingen aan Ajax uit zien te komen.

Yevgeny Melezhikov, algemeen directeur van Spartak, zegt tegen Championat dat hij hoopt op een redelijk Ajax. "Ze eisen onvoorwaardelijke betalingen, wat de rechter ook zal beslissen", laat de Rus optekenen. "Maar wij willen dat niet. Als een speler zijn arbeidsfunctie niet kan vervullen door een rechterlijke beslissing, willen we niet dat betalingen onze absolute verantwoordelijkheid zijn."

Vooralsnog is de transfer van Promes dus nog niet rond. "We praten en we bieden verschillende opties, maar tot dusver is Ajax daar nog niet mee akkoord gegaan. Of we haast hebben? Laten we voorlopig wachten en de onderhandelingen tijdig weer hervatten. De financiële kosten zijn wel al overeengekomen met Ajax."

Ajax heeft met Oussama Idrissi al een vervanger voor Promes gehaald. Het is de bedoeling dat de vleugelaanvaller verhuurd wordt aan Spartak en dat de Russen hem later voor 9 miljoen euro definitief over kunnen nemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie