Kudus lijkt klaar voor Ajax-rentree: 'Dan kunnen we hem in de selectie opnemen'

Kudus lijkt klaar voor Ajax-rentree: 'Dan kunnen we hem in de selectie opnemen'

04-02-2021 15:50
54

Ajax denkt zondag aanstaande gebruik te kunnen maken van de diensten van Mohammed Kudus. De Ghanees kampt al geruime tijd met een blessure en kreeg na zijn invalbeurt tegen PSV (2-2) een terugslag.

De middenvelder lijkt nu wel volledig hersteld te zijn, want volgens trainer Erik ten Hag is de kans groot dat hij de selectie van zondag gaat halen. "Kudus heeft de hele week getraind en dat ziet er goed uit", zegt de Ajax-oefenmeester op een persconferentie. "Zoals het er nu naar uit ziet en als hij geen reactie krijgt, kunnen we hem zondag in de wedstrijdselectie opnemen. Maar ik bekijk het zaterdag."

Een zekerheidje in de wedstrijdselectie en de laatste weken ook in de basisopstelling van Ajax is Edson Álvarez. De Mexicaan stond in de belangstelling van Valencia, maar mocht van Ten Hag onder geen beding vertrekken. "Ik ben altijd heel erg tevreden over hem geweest. Natuurlijk moesten er dingen beter, bijvoorbeeld het vooruit voetballen. Maar dat doet hij meer en meer. Dat hij belangrijk is met zijn positionering, intercepties, duelkracht en spirit hebben we kunnen ervaren."

Ajax en FC Utrecht trappen zondagmiddag om 12.15 uur af in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers kunnen er met winst voor zorgen dat de voorsprong op nummer twee PSV in ieder geval niet kleiner wordt dan zeven punten.