Ik wil naar de top van het Europese voetbal, dat is mijn enige doelstelling

"Ik wil naar de top van het Europese voetbal, dat is mijn enige doelstelling"

04-02-2021 16:37
32

Othman Boussaid is vastberaden om de Europese top te halen. Hoe hij er komt, maakt niet uit. De aanvaller van FC Utrecht zit vol ambitie.

Boussaid (20) krijgt in het eerste van Utrecht steeds meer kansen en voelt zich momenteel prettig. "Ik wil naar de top van het Europese voetbal, dat is mijn enige doelstelling. Voor mij gaat het dan niet over geen stappen overslaan of de tijd nemen. Ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen en mijn kansen grijpen om beter te worden", zegt Boussaid tegen Het Laatste Nieuws.

Utrecht lijkt het te zien zitten in Boussaid. Hij heeft zich langzaam omhoog gewerkt. "Onder Dick Advocaat kreeg ik af en toe mijn kans in de Eredivisie, maar speelde ik ook nog bij de beloften. Vorig seizoen was ik er dan ook echt op gebrand om de basiself te halen, maar ik raakte geblesseerd en was acht weken out."

Daarna kreeg Boussaid te maken met John van den Brom. Het zag er onder zijn leiding niet naar uit dat hij zou spelen en dus vroeg hij om een huurtransfer. "Zo ging het naar NAC Breda en daar had ik echt een leuke tijd. Ik speelde veel en we schreven ook geschiedenis door als tweedeklasser de halve finale van de beker te bereiken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie