Noord-Nederlandse clubs zetten zich schrap: 'Ik kijk nu naar het veld: groot zeil'

Noord-Nederlandse clubs zetten zich schrap: 'Ik kijk nu naar het veld: groot zeil'

04-02-2021 21:48
58

SC Heerenveen, FC Groningen en FC Emmen zetten zich schrap na het horen van de weersvoorspellingen. Komend weekend worden met name in Noord-Nederland lage temperaturen en hevige sneeuwval verwacht, terwijl de Friese, Groningse én Drentse Eredivisie-vertegenwoordigers een thuiswedstrijd spelen.

FC Emmen heeft alvast oranje ballen klaarliggen voor de thuiswedstrijd tegen AZ, FC Groningen heeft een aantal sneeuwruimers opgetrommeld en ook Heerenveen heeft voorzorgsmaatregelen genomen. "Ik kijk nu naar het veld, daar ligt een groot wit zeil eroverheen en de veldverwarming staat aan", heeft een woordvoerder vanuit het Abe Lenstra Stadion laten weten aan ESPN.

Of de wedstrijden überhaupt doorgaan, is overigens nog even de vraag. De KNVB gaat sowieso niet de hele speelronde afgelasten, maar bekijkt per wedstrijd of het verstandig is om de betrokken clubs de weg op te laten gaan. "Het scheelt dat we geen rekening hoeven te houden met publiek wat naar de wedstrijden komt. Maar we letten ook op de veiligheid van spelers, staf en andere betrokkenen", klinkt het vanuit Zeist.

Als het weer meewerkt, trapt FC Emmen zaterdag om 20.00 uur af tegen AZ en begint Heerenveen één uur later tegen Vitesse. FC Groningen-Feyenoord staat zondag om 14.30 uur ingepland.