'Celtic bood op allerlaatste moment ruim 2 miljoen op FC Groningen-aanwinst'

'Celtic bood op allerlaatste moment ruim 2 miljoen op FC Groningen-aanwinst'

04-02-2021 22:33
51

FC Groningen versterkte zich vlak voor de transferdeadline met de felbegeerde Paulos Abraham. Feyenoord had de achttienjarige Zweed ook op de korrel en Celtic probeerde zich op het allerlaatste moment in de strijd om Abraham te mengen.

Volgens The Scottish Sun deed de regerend kampioen van Schotland in de laatste uren van de transferperiode nog een bod van circa 2,3 miljoen euro. Het mocht echter niet meer baten voor The Bhoys. FC Groningen maakte maandag bekend dat het Abraham eerst een half jaar van AIK Stockholm huurt en vervolgens voor vijf seizoenen vastlegt. Die verplichte aankoopoptie bedraagt naar verluidt twee miljoen euro.

FC Groningen prees zich gelukkig met het winnen van de strijd om Abraham. "Het is bekend dat we al langere tijd op zoek waren naar een aanvallende versterking, maar hadden tot afgelopen weekend niet gedacht dat Paulos Abraham voor ons haalbaar zou zijn", liet technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten na het bekendmaken van de transfer.

Abraham zelf liet zich later uit over de interesse van Feyenoord. "Toen ik de plannen van zowel Feyenoord als FC Groningen had gehoord, vond ik de plannen van Groningen beter bij me passen. Ze zijn hier met een mooi project bezig waar ik in geloof", verklaarde hij zijn keuzen voor de Trots van het Noorden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie