Athletic op krankzinnige wijze in halve finale, puntenverlies Porto overschaduwd

04-02-2021 23:48 Laatste update: 05-02-2021 00:27
5

Athletic Club de Bilbao kan zich na een strafschoppenserie opmaken voor de halve finale van de Copa del Rey. De Basken leken in reguliere speeltijd te gaan verliezen van Real Betis, maar de ploeg van trainer Marcelino maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker. In Portugal heeft Porto puntenverlies geleden op bezoek bij Belenenses. De wedstrijd werd echter overschaduwd door een nare botsing in de slotfase.

Real Betis - Athletic Club 1-1 (1-4 na strafschoppen)
Betis en Atheltic hielden elkaar lang in evenwicht, tot Juanmi laat in de wedstrijd de ban brak. De 27-jarige aanvaller scoorde in de 87ste minuut mooi vanuit een volley en leek Betis naar de halve finale te loodsen. Niets bleek echter minder waar. In de állerlaatste minuut van de blessuretijd kopte Raul Garcia de 1-1 binnen. Daarmee zorgde de 34-jarige routinier voor een verlenging in het Estadio Benito Villamarin.

In de verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren. Betis en Athletic moesten doormiddel van een strafschoppenserie gaan bepalen wie de laatste halve finalist van de Copa del Rey zou worden. Athletic kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Doelman Unai Simon ontpopte zich tot de held van de avond door twee penalty's te keren. Daarmee staan de Basken samen met FC Barcelona, Sevilla en Levante in de halve finale van de Copa.

Belenenses - Porto 0-0
Het treffen tussen middenmoter Belenenses en Porto leverde geen doelpunten op. Porto kreeg een aantal kansen om tot scoren te komen, terwijl Belenenses niet tot één schot tussen de palen kwam. In de slotfase van de wedstrijd vond er nog een erg nare botsing plaats. Porto-verdediger Nanu kwam vloog in volle vaart tegen Belenenses-doelman Stanislav Kritsju aan. De botsing leverde beelden op die niet bepaald prettig zijn voor het oog. Nanu moest per ambulance van het veld af.

Door het gelijkspel blijft Porto de tweede plek in Portugal bezetten. Koploper Sporting Portugal kan vrijdag profiteren van het puntenverlies van Os Dragões en het gat vergroten tot zes punten.<