Narsingh: 'Dat is ook Nederland, dat ze zo denken. Het doet wel wat met me'

Narsingh: 'Dat is ook Nederland, dat ze zo denken. Het doet wel wat met me'

05-02-2021 08:14
33

Luciano Narsingh wil bij FC Twente afrekenen met de twijfels over zijn kwaliteiten. De dertigjarige rechtsbuiten erkent dat de kritiek hem niet onberoerd laat.

Narsingh beleefde bij PSV zijn grootste successen, haalde zelfs het Nederlands elftal, maar na zijn transfer naar Swansea City volgden magere jaren. Ook bij Feyenoord hield de negentienvoudig international voornamelijk de bank warm. Hij wil nu bij Twente zijn carrière een boost geven.

"Ik wil laten zien dat ik er nog ben. Dat ik het kán, weet ik zeker. Ik ben niet veranderd. Maar nu krijg ik het podium om het ook te laten zien", vertelt Narsingh aan de NOS. Daarmee wil hij ook zijn criticasters de mond snoeren. "Ook ik krijg wel dingen mee, dat er geschreven wordt: komt Narsingh nog wel terug? Ik begrijp dat ook, omdat ze mij lang niet hebben gezien. Dus wil ik hier weer laten zien dat ik gevaarlijk kan zijn, assists kan geven."

Narsingh weet dat analisten soms openlijk twijfelen aan zijn kwaliteiten. "Dat is ook Nederland, dat ze zo denken. Het doet wel wat met me. Maar het geeft mij ook positieve druk. Het motiveert mij om hard te werken en te tonen dat ik er gewoon nog ben." Volgens de buitenspeler is het verschil met zijn succesjaren bij PSV echt niet zo groot. "Ik denk zelfs dat ik nu fitter ben, qua gewicht en vetmassa. Nu moet ik alleen nog wedstrijdfit worden. Ik wil weer goed spelen en belangrijk zijn."