Breaking news

Dramatisch nieuws voor PSV: Mauro komt dit seizoen niet meer in actie

Advies voor Ajax na 'regelrechte blamage': 'Niet sterkste eigenschap van Overmars'

Advies voor Ajax na 'regelrechte blamage': 'Niet sterkste eigenschap van Overmars'

Gepubliceerd: vrijdag 5 februari 2021 om 08:33vr 05-02-2021 om 08:33

De administratieve blunder van Ajax met Sébastien Haller houdt de gemoederen bezig. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, adviseert de Amsterdammers om een rechterhand voor directeur voetbalzaken Marc Overmars aan te stellen.

Trainer Erik ten Hag stelde dat het 'ging om een vinkje aan of uitzetten', waardoor de Franse recordaankoop het komende halfjaar niet mag meedoen in de Europa League. 'Het is een regelrechte blamage voor een professionele topsportorganisatie, die ook nog eens beursgenoteerd is. Het kan geen kwaad om snel een afdeling transferzaken op te tuigen', schrijft Driessen in De Telegraaf.

Volgens de journalist neemt Overmars te veel hooi op zijn vork. 'Bij Ajax komt alles qua transfers op het bordje van directeur voetbalzaken Marc Overmars terecht. Hij wil niets liever dan de spin in het web zijn, die alle lijntjes bewaakt. Delegeren is niet zijn sterkste eigenschap, maar de affaire-Haller bewijst dat een 'rechterhand' geen kwaad kan. Zeker ook met het oog op de continuïteit betreffende transferzaken bij Ajax.'

Driessen benadrukt dat het onduidelijk is hoelang Overmars nog werkzaam is in de Johan Cruijff Arena. 'Het is een publiek geheim dat hij een nieuwe uitdaging bij een grote buitenlandse topclub of bij zijn voormalige werkgevers FC Barcelona en Arsenal niet bij voorbaat afwijst. Met die twee clubs is hij al eerder in verband gebracht. Zo'n rechterhand of afdeling transferzaken zou zich ook kunnen ontfermen over contract- en transferzaken op De Toekomst.'

Met die laatste opmerking doelt Driessen onder meer op het vertrek van Julian Rijkhoff naar Borussia Dortmund. De Telegraaf schreef eerder dat Ajax veel fouten had gemaakt rond de jonge spits, die lange tijd niets hoorde van de club.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws