Geen profcarrière, maar eigen kledingmerk: 'De Ligt heeft respect voor wat ik doe'

Geen profcarrière, maar eigen kledingmerk: 'De Ligt heeft respect voor wat ik doe'

05-02-2021 08:57 Laatste update: 09:28
18

Nazario de Fretes was ooit een groot talent bij Sparta, die in de jeugd van Oranje samenspeelde met onder anderen Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Donyell Malen en Owen Wijndal. De 21-jarige middenvelder slaagde echter niet in het profvoetbal en is nu modeontwerper met zijn eigen kledingmerk.

In de jeugd van Sparta ontwierp De Fretes al zijn eigen shirts. "Ploeggenoten vroegen dan aan me waar ik dat shirt had besteld. Ik antwoordde dat ze het shirt voor twee tientjes bij mij konden krijgen", vertelt hij aan de NOS. "Dat ging toen best rap via mond-tot-mondreclame. Voordat ik het wist, verkocht ik shirts vanuit mijn kluisje op de middelbare school. In 2017 liep mijn contract bij Sparta af en dacht ik: ik moet ook een andere inkomstenbron hebben."

Wedden

Meer odds

De Fretes kwam bij Sparta en NAC Breda niet verder dan de beloften. Ook een avontuur in Bulgarije werd geen succes, waardoor hij nu bij VV Goes speelt. "Ik had een verkeerde instelling. Ik gaf vaak de schuld aan anderen. Het lag altijd aan de trainer en niet aan mij. En ik wilde wel prof worden, maar ik had geen duidelijk doel zoals bijvoorbeeld Matthijs (De Ligt, red.). Hij wilde altijd de beste zijn. Ik had dat niet."

Aan zijn talent lag het niet, weet de voormalig speler van Oranje O15 en O16. "Ik was een van de besten van die lichting. Dat vonden die gasten ook. Ze gingen ervan uit dat ik het ging halen en een grote voetballer zou worden. Maar ik dacht dat alles vanzelf kwam. In plaats van extra te trainen genoot ik van de aandacht."

De Fretes heeft nog goed contact met zijn voormalig ploeggenoten en een aantal van hen draagt zelfs kleding van zijn Seaside Fashion Label. "Noa Lang, Ché Nunnely, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Owen Wijndal, Deroy Duarte en zo kan ik nog wel even door blijven gaan. Van De Ligt krijg ik af en toe een berichtje. Hij heeft respect voor wat ik doe. En ik ben er trots op dat hij het wel heeft gehaald."