FC Porto geeft medische update: rugletsel en hersenschudding na horrorblessure

FC Porto geeft medische update: rugletsel en hersenschudding na horrorblessure

05-02-2021 09:16
8

FC Porto-verdediger Nanu heeft een hersenschudding en letsel aan zijn ruggengraat opgelopen bij zijn horrorbotsing met Belenenses-doelman Stanislav Kritsyuk. Dat meldt de Portugese topclub in een verklaring.

Porto speelde donderdagavond doelpuntloos gelijk tegen Belenenses, maar het duel werd overschaduwd door de ogenschijnlijk zware blessure van Nanu. De international van Guinee-Bissau bleef na zijn botsing bewusteloos op de penaltystip liggen en onder meer routinier Pepe kon zijn tranen niet bedwingen.

Wedden

Meer odds

Volgens FC Porto was de rechtsback echter alweer bij bewustzijn toen hij in een ambulance werd afgevoerd. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Nanu een hersenschudding en letsel aan zijn ruggengraat heeft opgelopen. Zijn toestand is wel stabiel, hij is bij kennis en hij heeft zijn besef van tijd terug.

"Ik wil allereerst Nanu een spoedig herstel wensen, de dokters zeiden me dat hij alweer bij bewustzijn was", reageert Pepe in gesprek met Sport TV. "Er werd ons door die actie een speler ontnomen die erg goed in de wedstrijd zat, ik vond het zelfs een penalty."

De 37-jarige oud-speler van Real Madrid vindt dat bij andere clubs voor kleinere overtredingen een strafschop wordt gegeven. "Met alles dat er gebeurt in Portugal worden de scheidsrechters beïnvloed en dat maakt het moeilijk voor hen om beslissingen te nemen. Het is een duidelijke penalty, maar scheidsrechters moeten er de persoonlijkheid voor hebben."