Advocaat wil dat FC Groningen - Feyenoord afgelast wordt: 'Toch niet zo moeilijk?'

Advocaat wil dat FC Groningen - Feyenoord afgelast wordt: 'Toch niet zo moeilijk?'

05-02-2021 14:32
103

Wat Dick Advocaat betreft wordt de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord afgelast. Hij hoopt dat de KNVB een streep zet door de wedstrijd vanwege de verwachte weersomstandigheden.

Feyenoord moet zondag twee keer een rit van ongeveer 250 kilometer afleggen. "Ik reken erop dat de KNVB verstandige mensen heeft die alle informatie van de specialisten zijn nagegaan. Het is heel duidelijk wat de specialisten op weergebied zeggen", zegt Advocaat op de persconferentie. "Ik kan me niet voorstellen dat ze dat anders zullen interpreteren. Zaterdag en zondag krijgen we iets wat we twintig jaar niet gehad hebben, dan ga je toch niet wachten?"

Wat Advocaat betreft wordt er niet gespeeld. "Er is ook nog een voorbeeld van FC Utrecht - Feyenoord van een paar jaar geleden die werd afgelast. De spelersbus van Feyenoord schoof toen op de terugweg van de ene naar de andere kant van de weg. Toen hebben ze gezegd: dit mogen we nooit meer meemaken. En het wordt zondag nog zoveel keer erger. Dan is de keuze toch niet zo moeilijk?"

"Normaal gesproken gaan we zondagochtend weg, juist vanwege de weersomstandigheden. We denken dat de KNVB morgen een besluit neemt."