Nog veel onduidelijk bij AZ: 'Het is duidelijk hoe de club erin staat'

Nog veel onduidelijk bij AZ: 'Het is duidelijk hoe de club erin staat'

Gepubliceerd: vrijdag 5 februari 2021 om 14:41vr 05-02-2021 om 14:41

Laatste update: vrijdag 5 februari 2021 om 14:44vr 05-02-2021 om 14:44

Het zijn roerige tijden bij AZ. Pascal Jansen maakt het seizoen af als hoofdtrainer in Alkmaar, maar wie er na dit seizoen voor de groep staat is nog niet bekend. Het contract van assistent-trainer Marino Pusic werd eerder deze week ontbonden, nadat bekend werd dat hij volgend seizoen als assistent van Arne Slot meegaat naar Feyenoord.

Jansen reageert rustig op de commotie van de laatste tijd. Hij weet nog niet hoe zijn eigen toekomst eruit ziet, maar daar zit hij niet mee. Zijn contract loopt na dit seizoen af. "Ik houd me momenteel niet bezig met wat ik daarna ga doen", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik weet wat er is afgesproken en dat is dat ik het seizoen afmaak. Ik geniet hier bij AZ van elke dag. Ik denk dat iedereen zich gelukkig mag prijzen in deze functie."

Over het ontslag van Pusic, die net als Slot op straat werd gezet nadat bekend werd dat hij na dit seizoen naar Feyenoord gaat, is Jansen kort. "Het is duidelijk hoe de club erin staat. De directie bepaalt het beleid daarin en ik conformeer me aan het beleid van de club. Ik focus me op het goed presteren met het eerste elftal."

Met Kenneth Goudmijn heeft AZ al een opvolger van Pusic aangesteld. "Iemand die de organisatie van de club door en door kent en ook bekend is met de spelers. Dat is een voordeel", sluit Jansen af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws