Advocaat is geschrokken van Pot-nieuws: Cor is een vriend van me

Advocaat is geschrokken van Pot-nieuws: "Cor is een vriend van me"

05-02-2021 14:57
19

Dick Advocaat is geschrokken van het nieuws over Cor Pot, zijn assistent bij Feyenoord. Pot zit de komende weken thuis met een dubbele longembolie.

Pot moet het voorlopig rustig aan doen. "Dat is zeker schrikken. Cor is een vriend van me. Het kwam heel onverwachts, maar dat soort dingen komen altijd onverwacht. Gelukkig is hij binnen een maand weer de oude", reageert Advocaat vrijdag op de persconferentie. "Hij is voor mij vooral belangrijk in die zin dat ik hem kan vertrouwen en alles tegen hem kan zeggen. Ik vind het belangrijk dat je zo iemand bij je hebt."

Er verandert verder weinig binnen de technische staf van Feyenoord, ook nu Pot even weggevallen is. "Ik blijf open ten opzichte van iedereen. Ik verwacht dat ze weten wat wel en niet verteld kan worden. We hebben gewoon een goede groep."

Dat Koen Stam bij de staf is gehaald, vindt Advocaat logisch. "Feyenoord O21 traint bijna niet en ook nog in kleine groepjes. Dat is voor trainer en speler niet bevorderlijk. Het lijkt me logisch dat je eerst kijkt naar wat je zelf hebt lopen."