Jans wijst zwakke plek van PSV aan: 'Dan vallen ze daarna soms terug'

Jans wijst zwakke plek van PSV aan: 'Dan vallen ze daarna soms terug'

Gepubliceerd: vrijdag 5 februari 2021 om 15:30vr 05-02-2021 om 15:30

Ron Jans denkt dat er kansen liggen op een goed resultaat, wanneer zijn FC Twente zaterdagmiddag op bezoek gaat bij PSV. De Twente-trainer ziet een minder punt van de club uit Eindhoven en hoopt daar gebruik van te kunnen maken.

Jans blikt terug op de eerste wedstrijd tussen Twente en PSV dit seizoen (1-1). "In de eerste helft liet PSV ons die wedstrijd in leven, maar na de rust was de wedstrijd meer voor ons", vertelt Jans in gesprek met de clubkanalen. "Dat is dit seizoen wel vaker zo bij PSV, ze spelen soms wedstrijden met twee gezichten. Dan laten ze als ploeg geweldige dingen zien en vallen daarna soms terug."

De Twente-trainer verwacht dat PSV, na een matige Super January-maand, druk gaat zetten. "In januari heeft PSV niet de beste resultaten behaald en toch verwacht ik dat ze tegen ons volop druk zetten. In die fases moeten wij kijken of we gebruik kunnen maken van de ruimte achter hun verdediging. Voor ons is het belangrijk dat we de overtuiging hebben, doorgaan met energie brengen en ballen veroveren. Als je dat doet krijg je ook tegen PSV kansen en kun je goals maken", sluit Jans af.

Twente moet het dit weekend nog doen zonder Wout Brama en Jayden Oosterwolde. Beide spelers zijn nog niet voldoende hersteld van een blessure.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws