Siebert is teleurgesteld door belletje Van Egmond: 'Snijdt dwars door m'n hart'

Siebert is teleurgesteld door belletje Van Egmond: 'Snijdt dwars door m'n hart'

05-02-2021 17:03 Laatste update: 17:27
29

Nicky Siebert heeft geen goed woord over voor scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. Hij nam afgelopen zaterdag na 23 jaar afscheid als assistent-scheidsrechter, maar Van Egmond gaf dat nauwelijks aandacht. Dat raakt Siebert hard.

Heracles Almelo - FC Groningen was de laatste wedstrijd van Siebert (51). Hij kreeg veel reacties van mensen, maar het contact met Van Egmond was kort. "Ik kreeg zaterdag honderden appjes van collega's en mensen die ik zelfs niet eens kende", zegt Siebert bij NPO1 Langs de Lijn.

"Maandagavond kreeg ik een appje van Van Egmond: zullen we morgen even bellen? Prima, dan bellen we. Ik vind dat je het eigenlijk op zaterdag aandacht had moeten geven. Hey Nick, succes, maak er wat moois van. Bedankt. Dinsdag hebben we met alle stiltes tussendoor misschien twee minuten met elkaar gesproken."

En daar vindt Siebert wat van. "Dat snijdt dwars door m'n hart heen. Over dit soort dingen heb ik ook met Eric Gudde (KNVB-directeur, red.). gesproken. Waar het aan ligt? Misschien is het wel de KNVB, ik weet het niet. Het heeft te maken met hoe je je in je mensen inleeft en wat je voor ze kunt betekenen. Leider zijn is ook bij je mensen zijn."

"Ik ben zelf manager handhaving en toezicht. Dat doe ik samen met een collega. We hebben ongeveer tachtig man en wij hebben altijd tegen elkaar gezegd ‘er is niets groter dan het team, ook wij niet’. Als dat betekent, dat wij weg moeten, omdat het team beter functioneert met een andere leider. Dan moeten wij weg zijn. Trek deze lijn door."

Wat wil Siebert de KNVB meegeven? "Maak eens een goede scan door je organisatie. Dat gesprek heb ik ook met Gudde gehad. Ze zijn ermee bezig, de juiste man op de juiste plaats."