Slot doet boekje open over AZ-ontslag: 'Na dertig seconden stond ik buiten'

Slot doet boekje open over AZ-ontslag: 'Na dertig seconden stond ik buiten'

05-02-2021 20:49
141

Arne Slot kan nog steeds geen begrip opbrengen voor de beslissing van AZ om hem de laan uit te sturen. Toen bekend werd dat hij onderhandelde met Feyenoord over een contract, besloot de Alkmaarse clubleiding om hem weg te sturen.

Maanden later snapt Slot nog steeds niet waarom de club die keuze maakte. "Of ik het toen en nu begreep om me weg te sturen? Nee en nee", zegt hij in een groot interview met De Telegraaf. "Maar we hebben drieënhalf jaar goed, prettig en succesvol samengewerkt. Ik hecht meer waarde aan de herinnering aan die samenwerking dan aan wat er daarna vanuit emotie door hen is gezegd."

AZ zei dat Slot de onderhandelingen met Feyenoord voor hen achterhield en dat ontkent hij niet. "Maar ik hecht er waarde aan te zeggen dat ik nooit heb gelogen. Op het moment dat me de vraag werd gesteld of ik met Feyenoord in gesprek was, heb ik direct 'ja' geantwoord. Dertig seconden later stond ik buiten."

Toch is de oefenmeester uit Bergentheim trots op wat hij in Alkmaar heeft neergezet. De afgelopen wedstrijden van AZ bewijzen dat. "Eerlijk gezegd was het lang te pijnlijk om wedstrijden van AZ te kijken. Dus dat heb ik ook bijna niet gedaan. Maar het geeft eens te meer aan dat twee keer volledig verdiend én op je eigen manier van Ajax winnen, zoals we vorig seizoen deden, voor AZ bijzonder is."