'Ik kon wel in Nederland blijven, maar wie zegt dat Liverpool nog eens aanklopt?'

'Ik kon wel in Nederland blijven, maar wie zegt dat Liverpool nog eens aanklopt?'

05-02-2021 22:13
37

Sepp van den Berg heeft geen spijt van zijn transfer naar Liverpool. De jonge verdediger liet PEC Zwolle twee jaar geleden achter zich om zijn geluk te gaan beproeven op Anfield.

Tot dusver kwam de 19-jarige Zwollenaar alleen nog maar in bekerwedstrijden in actie voor Liverpool, dat hem deze winter verhuurde aan Preston North End in het Championship. "Maar ik had ook niet verwacht dat ik meteen zou spelen bij Liverpool", zegt Van den Berg tegen De Stentor. "Vergeet niet dat ik nog maar 17 was toen ik die kant op ging. Van Zwolle naar Liverpool is een hele grote stap."

Wedden

Meer odds

Spijt heeft de verdediger allerminst. "Ik kon wel in Nederland blijven, maar wie zegt dat ze daarna nog een keer aankloppen? En zeg maar eens nee tegen een club als Liverpool. Dat is gewoon heel moeilijk. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Je ontwikkelt je gewoon heel snel als je met zulke spelers traint. En fysiek word je sterker. Daarin heb ik echt grote stappen gemaakt."

Bij Preston, de nummer elf van het Championship, moet hij nu meer minuten gaan maken. "Weliswaar niet het hoogste niveau in Engeland, maar zoveel minder dan de Premier League is het echt niet. Ik onderschat die competitie ook echt niet. Neem alleen al het aantal clubs: 24. Dat betekent dat je vrijwel elke week drie duels speelt. En fysiek is het echt heel zwaar."