Inter ontwijkt potentiële bananenschil en neemt koppositie in Italië over

Inter ontwijkt potentiële bananenschil en neemt koppositie in Italië over

05-02-2021 22:39 Laatste update: 06-02-2021 13:10
12

Internazionale is in ieder geval voor een dag de nieuwe koploper van de Italiaanse Serie A. De Nerazzurri wonnen de moeilijke uitwedstrijd bij Fiorentina met 0-2 en wippen daardoor over stadgenoot AC Milan heen.

Het team van trainer Antonio Conte is dit seizoen een ploeg om rekening mee te houden en dat ondervond ook Fiorentina. Na ruim een half uur spelen nam Inter de leiding via Nicoló Barella. De middenvelder speelde zich vrij en haalde vanaf een meter of 25 doeltreffend uit: 0-1.

Vlak na rust sloegen de Milanezen nogmaals toe. Ivan Perisic was degene die de marge verdubbelde en er daarmee voor zorgde dat Inter in een lagere versnelling kon gaan spelen. Door geen risico meer te nemen en de boel achterin dicht te houden werd de zege binnengehaald.

Daardoor staan Conte en zijn mannen nu aan kop in Italië. Met 47 punten uit 21 wedstrijden zijn ze rivaal en stadgenoot AC Milan, dat een punt minder heeft, voorlopig voorbij. De Rossoneri komen dit weekend wel nog in actie tegen Crotone en kunnen de koppositie dan weer terug veroveren.