Slot ging niet op AZ-aanbieding in: 'Feyenoord maakte écht werk van me'

Slot ging niet op AZ-aanbieding in: 'Feyenoord maakte écht werk van me'

05-02-2021 23:49
81

Arne Slot was na het door corona afgebroken seizoen voornemens om zijn contract te verlengen bij AZ. Omdat de clubleiding hem geen aanbieding deed, besloot hij echter om niet bij te tekenen.

Slot is met ingang van volgend seizoen de trainer van Feyenoord. Hij onderhandelde met de Rotterdammers toen hij nog eindverantwoordelijk bij AZ was en dat nam de club hem niet in dank af: Slot werd de laan uitgestuurd. Toch had het weinig gescheeld of hij had bijgetekend in Alkmaar. "Na het succesvolle seizoen dat helaas vanwege corona werd afgebroken, stond ik er voor open om mijn contract open te breken en voor meerdere jaren te verlengen", zegt Slot tegen De Telegraaf.

Het verraste hem dan ook dat algemeen directeur Robert Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts niets van zich lieten horen toen hij aangaf bij te willen tekenen. "Dat signaal werd lange tijd in de wind geslagen. Ik heb daarnaast aangegeven dat het voor mij onwenselijk was om het nieuwe seizoen met een aflopend contract in te gaan. Maar ik heb lang moeten wachten op een concreet voorstel van AZ."

Half juni 2020 hoorde Slot alsnog dat ze met hem door wilden. "In mei gaf ik aan te willen verlengen en in juni zeiden Eenhoorn en Huiberts ook langer door te willen en contact op te zullen nemen met mijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Ik kreeg pas eind september een officieel voorstel, waarin ik één seizoen kon bijtekenen. Dat heb ik uiteindelijk dus afgesloten. Niet lang nadat ik AZ had afgezegd, maakte Feyenoord écht werk van me."