Metamorfose voor Riedewald: 'Ook al is dat niet wat hij bij Ajax heeft geleerd'

Metamorfose voor Riedewald: 'Ook al is dat niet wat hij bij Ajax heeft geleerd'

Gepubliceerd: zaterdag 6 februari 2021 om 10:15za 06-02-2021 om 10:15

Roy Hodgson is positief over de prestaties van Jaïro Riedewald, maar vooral ook over zijn instelling. De Nederlander lijkt opgeleefd nu hij steeds meer de kans krijgt en afgelopen week een nieuw contract tekende. 

Riedewald werd door Frank de Boer overgenomen van Ajax en had het lang zeer lastig in Engeland, maar lijkt langzaam zijn plek te vinden. Niet als verdediger, maar als middenvelder. "Ik ben erg blij voor hem, omdat hij het goed doet op een plek waar er veel concurrentie is", zegt Hodgson in Engelse media. "Hij kwam naar de club als centrale verdediger en we hebben meteen geprobeerd om hem om te toveren tot een centrale middenvelder, een box-to-box-middenvelder."

"Hij is ongelooflijk geduldig geweest. Maar belangrijker is dat hij zich ook professioneel heeft opgesteld. Er is geen dag voorbij gegaan waarin hij niet alles heeft gegeven op de training. Hij heeft nooit geklaagd over het gebrek aan kansen waarvan hij vond dat hij die verdiende", zegt Hodgson. "Hij heeft zo hard z'n best gedaan om aan boord te blijven."

"We hebben hem zo correct mogelijk proberen te behandelen, maar als je niet iedere week speelt is het erg moeilijk om zo enthousiast en professioneel te blijven als hij. Het heeft zich echt uitbetaald en alle verbeteringen die hij heeft laten zien, zijn echt door zijn harde werk. Hij heeft zich gerealiseerd: als ik in het team wil komen en wil spelen zoals zij spelen, moet ik alles precies doen zoals zij het doen. Ook al is dat misschien niet wat ik heb geleerd bij Ajax. Petje af voor hem, we zijn blij dat we hem hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws