'Ik bel elke dag met Memphis, soms hangen we wel vijf uur aan de telefoon'

'Ik bel elke dag met Memphis, soms hangen we wel vijf uur aan de telefoon'

06-02-2021 12:13 Laatste update: 12:43
52

Rai Vloet belt dagelijks met Memphis Depay. De aanvallende middenvelder van Heracles Almelo, die vrijdagavond de winnende goal maakte tegen Fortuna Sittard (1-0), hoopt aan het einde van dit seizoen vaker te hebben gescoord dan zijn boezemvriend.

De twee hebben het namelijk vaak over hun doelpuntenproductie. "Het is een beetje een onderlinge strijd geworden tussen hem en mij", zegt een lachende Vloet in gesprek met de NOS. "Hij ligt nu wel iets voor, maar in het begin van het seizoen lag ik juist een tijdje voor. We bellen elke dag en soms hangen we wel vijf uur aan de telefoon. Dan praten we niet alleen over voetbal."

Wedden

Meer odds

Memphis en Vloet, die elkaar nog kennen uit de jeugdopleiding van PSV, brengen soms hele dagen met elkaar door. "Hij is heel veel alleen in Lyon en dat geldt voor mij in Almelo ook. Dan hebben we onze laptops en zetten we FaceTime aan, zodat we niet alleen zijn. Het is niet zo dat we constant praten, maar dan is er in ieder geval iemand."

De topscorer van Heracles maakte dit seizoen al negen doelpunten en hoopt daar, met behulp van Memphis, nog wat goals aan toe te kunnen voegen. "Hij heeft veel vertrouwen in mij en geeft me wel eens tips. Dat is dan niet tactisch of technisch, maar hij zegt dat ik het pad dat ik heb genomen in mijn carrière moet vertrouwen. Dan zal ik komen waar ik hoor te zijn."