Code rood in Nederland: KNVB zet streep door alle Eredivisie-duels van zondag

Code rood in Nederland: KNVB zet streep door alle Eredivisie-duels van zondag

06-02-2021 14:41 Laatste update: 15:02
240

Alle Eredivisie-wedstrijden van zondag 7 februari zijn afgelast vanwege de sneeuwstorm. Het KNMI heeft code rood aangekondigd voor heel Nederland. AjaxFC Utrecht, FC GroningenFeyenoord, Willem IIADO Den Haag en VVV-VenloSparta Rotterdam gaan daardoor niet door.

'Ondanks dat er zonder publiek wordt gespeeld, wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen', laat de bond weten in een verklaring. 

Omdat er vanaf zaterdagavond flinke sneeuwval en ijzel wordt verwacht, greep de KNVB eerder al in. PEC Zwolle - RKC Waalwijk en FC Emmen - AZ werden verplaatst naar zaterdag 14.00 uur, waar ze oorspronkelijk op het programma stonden voor respectievelijk 18.45 uur en 20.00 uur. Het duel tussen sc Heerenveen en Vitesse begint om 16.30 uur in plaats van 21.00 uur.

Ook de duels in de Keuken Kampioen Divisie gaan zondag niet door. Door Helmond Sport – Almere City en Telstar – NAC Breda gaat een streep.