Sevilla wint verhit duel van Getafe, Oranje boven bij Club Brugge en Lyon

06-02-2021 22:51 Laatste update: 23:07
28

Sevilla heeft een bijzonder onvriendelijk duel met Getafe weten te winnen. De Andalusiërs waren op eigen veld met 3-0 te sterk.

Sevilla - Getafe 3-0
Voor rust gebeurde er behoudens een afgekeurde goal van Youssef En-Nesyri, maar in de tweede helft ging het wel helemaal los. In de 52ste minuut maakte Getafe-verdediger Djené Dakonam een smerige overtreding op Lucas Ocampos en na ingrijpen van de VAR kreeg terecht Djené rood. Lucas Ocampos moest na de charge geblesseerd het veld verlaten. Enkele minuten later moest de scheidsrechter opnieuw de rode kaart trekken. Trainers Julen Lopetegui en José Bordalás werden naar de tribune gestuurd, nadat ze het aan de stok kregen met elkaar.

In de 67ste minuut maakte Munir El Haddadi de langverwachte 1-0 voor Sevilla. In de slotfase stelden Alejandro Gomez en Youssef En-Nesyri met twee goals de winst veilig voor Sevilla: 3-0. Luuk de Jong bleef bij Sevilla de hele wedstrijd op de bank. Door de overwinning bezet Sevilla voor minimaal een dag de derde plek. Als FC Barcelona zondagavond wint van Real Betis, staat de ploeg van Lopetegui echter weer vierde.

Waasland-Beveren - Club Brugge 0-2
Club Brugge begon als lijstaanvoerder aan het duel met de hekkensluiter en deed wat het moest doen, met dank aan Lang. De ex-Ajacied opende na een klein kwartier de score na een knappe solo vanaf de zijlijn: 0-1. Die stand bleef ruim tachtig minuten op de borden staan, totdat Lang op aangeven van Tahith Chong nóg eens toesloeg: 0-2, game over. Blauw-Zwart koestert een voorsprong van zeventien punten (!) op achtervolgers Royal Antwerp FC en Racing Genk, met nog acht reguliere competitieduels te gaan. Aan het einde van het seizoen worden de punten overigens gehalveerd en speelt de top-vier nog een extra minicompetitie.

Olympique Lyon-Racing Strasbourg 3-0
Memphis had al vier wedstrijden niet meer gescoord, maar pikte tegen middenmoter Racing Strasbourg de draad weer op. Eerst profiteerde hij van geblunder in de opbouw van de gasten, vervolgens krulde hij op schitterende wijze een vrije trap binnen. Karl Toko Ekambi zorgde tussendoor voor de 2-0. L'OL heeft met deze zege de koppositie in Frankrijk overgenomen. Lille kan zondag echter weer langszij komen als het wint van Nantes.

Atalanta Bergamo-Torino 3-3
Marten de Roon opende al vroeg in de wedstrijd het bal: zijn schitterende splijtende pass werd door Josip Ilicic tot 1-0 gepromoveerd. Vervolgens ging het snel: Robin Gosens werkte vanuit een moeilijke hoek de 2-0 binnen, Luis Muriel zorgde in twee instanties voor 3-0 en de koers leek gelopen.

Dat was echter buiten de veerkracht van Torino gerekend. De nummer zeventien van de Serie A kwam nog voor rust terug tot 3-2, via Andrea Belotti en Gleison Bremer. Daar bleef het lang bij, maar in de slotfase was het feest alsnog compleet: Federico Bonazzoli kopte vijf minuten voor tijd de 3-3 binnen. Atalanta verzuimt hierdoor om op gelijke hoogte met nummer vier Juventus te komen.

Aston Villa-Arsenal 1-0
De nummer negen van de Premier League brak het duel met de nummer tien al vroeg open. De eerste minuut van de wedstrijd was pas net verstreken toen Bertrand Traoré op rechts voorbij Gabriel Magalhães snelde: de Burkinees gaf voor en Ollie Watkins schoot via via de vroege 1-0 binnen.

Arsenal had nog anderhalf uur de tijd om iets aan die achterstand te doen, maar slaagde er niet in om door de Aston Villa-linies heen te breken. Martin Odegaard kreeg in de slotfase nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar verder kwamen de Noord-Londenaren niet. Aston Villa klimt naar plek acht en vergroot het gat met Arsenal naar vier punten. De ploeg van Mikel Arteta heeft bovendien twee wedstrijden meer gespeeld dan de tegenstander.