PEC wint ondanks heerlijke goal van Saymak weer niet thuis: RKC pakt punt

06-02-2021 15:51
13

RKC Waalwijk heeft de kans laten liggen om afstand te nemen van de degradatiezone in de Eredivisie. De ploeg van coach Fred Grim gaf langzaam maar zeker het initiatief uit handen bij PEC Zwolle, dat via een prachtige goal van Mustafa Saymak langszij kwam: 1-1.

Bij PEC Zwolle vormden aanwinsten Virgil Misidjan, Thomas Buitink en Benson Manuel voor het eerst de aanval, maar de start was voor de bezoekers. Ahmed Touba gaf zijn tegenstander na vier minuten een klein duwtje en schoot vrij raak. RKC had daarna veelvuldig het betere van het spel, maar kreeg eigenlijk geen kansen meer. Aan de andere kant pareerde Kostas Lamprou een aantal speldenprikjes van PEC.

Na 26 minuten kwamen de Waalwijkers wel bijna op 0-2. Rico Strieder wilde Richard van der Venne van scoren afhouden, slaagde daar ook in, maar gleed bijna de bal in eigen doel: het leer eindigde op de lat. Van der Venne was kort voor rust nogmaals gevaarlijk, maar Xavier Mous bracht redding, al had hij daar zelf weinig weet van. Even daarvoor had Manuel nog het zijnet geraakt voor de ploeg van coach John Stegeman, maar op de voorsprong van RKC viel weinig af te dingen.

In de tweede helft waren de eerste kansjes ook voor RKC. Zo gaf Thijs Oosting een fraaie pass op Lennerd Daneels, die het zijnet trof. Daarna begon PEC zich echter meer te roeren en werd RKC teruggedrongen. Lamprou kon de gelijkmaker van Virgil Misidjan nog voorkomen, maar de Griek was kansloos op een werkelijk prachtig schot van Mustafa Saymak een kleine twintig minuten voor tijd.

Immanuel Pherai en Misidjan waren daarna nog dicht bij de 2-1, maar de afronding liet te wensen over. PEC weet daardoor voor de vijfde keer op rij niet te winnen in eigen stadion, maar heeft nog wel een geruststellende voorsprong op de staartclubs. Van de Waalwijkers kan dat niet gezegd worden. De ploeg van Grim heeft slechts twee punten meer dan nummer zestien Willem II.