AZ boekt krappe zege aan Oude Meerdijk: Emmen ook na 21 wedstrijden op nul

06-02-2021 15:52
61

Degradatie uit de Eredivisie is na zaterdagmiddag weer een stapje dichterbij gekomen voor FC Emmen. De hekkensluiter voetbalde aardig mee met AZ, maar stond na afloop opnieuw met lege handen en wacht ook na speelronde 21 nog op zijn eerste overwinning: Yukinari Sugawara bezorgde de gasten uit Alkmaar een 0-1 overwinning.

De wedstrijd stond eigenlijk voor zaterdagavond gepland, maar werd door de KNVB een paar uur vervroegd. De nummers achttien en vijf deden voor rust niet veel voor elkaar onder en kregen allebei één grote kans om tot scoren te komen. Albert Gudmundsson trof met een subtiele poging de paal en Caner Cavlan vond aan de overzijde Marco Bizot op zijn weg.

AZ had in de eerste helft niet veel af kunnen dwingen, maar besloot er na de rust meer werk van te maken. De debuterende doelman Michael Verrips kreeg het druk en moest pogingen van Calvin Stengs en Jesper Karlsson onschadelijk maken. Bovendien werd hij één keer gered door de lat, die een treffer van Sugawara voorkwam.

De Alkmaarse storm ging in de loop van de tweede helft liggen, maar twintig minuten voor tijd scoorde AZ toch nog. Gudmundsson haalde de achterlijn en gaf voor, de bal belandde bij de mee opgestoomde Sugawara, die tegendraads raak schoot: 0-1.

FC Emmen moest nu op jacht naar de gelijkmaker en AZ kreeg de mogelijkheid om in de tegenaanval de wedstrijd definitief te beslissen. Stengs en Karlsson lieten dit echter na, waardoor de ploeg van Pascal Jansen tot het laatste fluitsignaal op zijn tellen moest passen. De 0-1 zege werd echter binnengesleept. AZ klimt over Feyenoord heen naar plek vier en zal daar ook blijven staan dit weekend: FC Groningen-Feyenoord van zondag is immers afgelast.