NEC is met tien man beter dan met elf man tegen MVV, maar moet op play-offs mikken

06-02-2021 18:25 Laatste update: 18:24
28

De Graafschap heeft zaterdagmiddag gedaan wat het moest doen en staat samen met Almere City op een gedeelde tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren verpestten in De Vliert het debuut van Jack de Gier als FC Den Bosch-trainer.

MVV-NEC 2-1
MVV was voor rust de betere ploeg en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. De thuisploeg scoorde in twee instanties uit een corner, Luc Mares gaf het laatste zetje: 1-0. Op slag van rust moest NEC bovendien met één man minder verder. Dirk Proper haalde Djibril Dianessy onderuit en kreeg een rode kaart.

De tien van NEC verkochten na rust hun huid duur, maar kwamen op een 2-0 achterstand: Mares was opnieuw de gevierde man, na een halve redding van doelman Norbert Alblas. De wedstrijd leek beslist, maar MVV hielp de tegenstander weer in de wedstrijd. Joy-Lance Mickels leverde de bal in en Ayman Sellouf kreeg vrije doortocht: 2-1. MVV ging ondanks de numerieke meerderheid bibberend de slotfase in en moest nog meerdere hachelijke momenten in het eigen doelgebied doorstaan. Doelman Mike Havekotte liet zich echter niet nog eens passeren en De Sterrendragers kwamen met de schrik vrij.

FC Den Bosch-De Graafschap 2-3
De nummer negentien had trainer Erik van der Ven de laan uit gestuurd en was onder het interimduo William van Overbeek-Paul Verhaegh twee duels ongeslagen gebleven. In eigen huis hield het lange tijd gelijke tred met De Graafschap. Jasper van Heertum kopte al vroeg de 0-1 binnen, maar Romano Postema zorgde voor een razendsnel antwoord. Op slag van rust nam De Graafschap pas weer afstand, via Ted van de Pavert.

In de slotfase kwam een derde verdediger tot scoren: rechtsback Julian Lelieveld werd bediend door Daryl van Mieghem en leek met zijn 1-3 voor de definitieve beslissing te zorgen. Postema scoorde echter opnieuw razendsnel tegen en zorgde alsnog voor een spannende slotfase. FC Den Bosch deed vervolgens wat het kon, maar de gasten bleven met hangen en wurgen overeind.

De Graafschap komt op vijftig punten en meldt zich dus naast Almere City. Koploper SC Cambuur staat bovendien slechts drie punten voor, waardoor de Doetinchemmers nog altijd mogen dromen van directe promotie. Almere City zou zondag tegen Helmond Sport spelen, maar die wedstrijd is afgelast. Cambuur speelt maandag – ijs en weder dienende – tegen Jong Ajax.