Anita hoopt 10 jaar na laatste Oranje-interland op tweede internationale carrière

Anita hoopt 10 jaar na laatste Oranje-interland op tweede internationale carrière

06-02-2021 16:25
21

Vurnon Anita speelde in een 'ver' verleden drie keer voor Oranje, maar zou elf jaar na dato aan een tweede interlandcarrière kunnen beginnen. Bondscoach Guus Hiddink hoopt de RKC Waalwijk-routinier aan de selectie van Curaçao toe te kunnen voegen.

De toenmalige Ajacied debuteerde in mei 2010 tijdens een oefeninterland tussen Oranje en Mexico. Later dat jaar speelde hij ook nog een oefenwedstrijd tegen Oekraïne én een EK-kwalificatieduel met Finland: hierdoor heeft hij formeel gezien definitief voor Oranje gekozen en kan hij geen interlands meer spelen voor een ander land.

Hiddink hoopt desondanks op een speciale dispensatie voor Anita, die zelf ook wel oren heeft naar een tweede interlandcarrière. "Ik sta ervoor open", liet hij na de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle weten aan ESPN. Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is dus nog even de vraag. "Het ligt niet in mijn handen. Dat is aan de FIFA, die moet beslissen. En dan zien we wel verder", aldus de 31-jarige middenvelder. "Er is een kans, maar dat is aan de FIFA."