Belgische media lyrisch over 'goudhaantje' Lang: 'Samenvatting: Lang-kort-Lang'

07-02-2021 08:15
88

Noa Lang maakt dit seizoen indruk bij Club Brugge. De rappe aanvaller kwam afgelopen zomer over van Ajax en stelt nog geen moment teleur in België. Zaterdagavond besliste hij het duel met Waasland-Beveren eigenhandig met twee doelpunten. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Belgische media.

Lang maakt in rap tempo naam voor zichzelf in de Jupiler Pro League. Tegen laagvlieger Waasland-Beveren kreeg hij daar ook alle ruimte voor. 'In de beginfase zagen we vooral vuurwerk naast het veld', doelt Het Nieuwsblad op een sfeeractie van de Waasland-Beveren-supporters. 'Na tien minuten kreeg de thuisploeg al meteen een domper te verwerken. Lang probeerde doelman Jackers al eens in de korte hoek te verrassen, maar mocht daarna zonder problemen oprukken. Zijn schot leverde meteen een goal op, zijn tiende van het seizoen.'

Na rust stonden er bij Club Brugge maar liefst vijf Nederlanders op het veld. 'Trainer Philippe Clement wisselde tijdens de rust en bracht Tahith Chong en Stefano Denswil in de ploeg. Een klein slotoffensief van de thuisploeg veranderde niets meer aan de uitslag. Lang zorgde aan de overzijde in de slotminuut uiteindelijk nog voor de 0-2.'

Het Nieuwsblad sluit af met een simpele samenvatting. 'Lang-kort-Lang. Dat was Waasland Beveren-Club Brugge in een notendop. Een doelpunt van Lang in het begin van de wedstrijd, een doelpunt van Lang op het eind en tussendoor tachtig minuten.'

'Versnellingspook in vijf'
Het Laatste Nieuws vergelijkt de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Brugge met het inrijden van een nieuwe auto. 'Rustig wat over de snelweg rijden en vooral niet hoger dan de '2' gaan op je toerenteller. In die reservestand werkte Brugge de opdracht af. Gooide dan echt niemand de turbo aan bij Blauw-Zwart? Toch wel: Lang – wie anders – gooide z'n versnellingspook in vijf, liet Schryvers achter zich en ontweek een tackle van Wuytens. Zijn schot was niet onhoudbaar, maar ging via de hand van Jackers wel tegen de touwen.'

Club Brugge had de voorsprong al snel te pakken, maar miste in de tweede helft een aantal kansen. 'Door die score bleef het nog een beetje spannend tot Lang in de slotminuut alleen op Jackers mocht en er met een raket in de bovenhoek 0-2 van maakte.'

Het Franstalige Le Soir heeft niet veel woorden nodig om de waarde van Lang voor Club Brugge te verduidelijken. 'De Bruggenaren mogen hun goudhaantje Lang bedanken voor de drie punten.'