Van Gastel en Makaay brouwen bier: 'Feyenoord-vertrek Stam aanleiding'

Van Gastel en Makaay brouwen bier: 'Feyenoord-vertrek Stam aanleiding'

07-02-2021 09:56 Laatste update: 09:58
32

Jean-Paul van Gastel wordt de nieuwe trainer van Guangzhou R&F, waar hij eerder al assistent-trainer was van de opgestapte Giovanni van Bronckhorst. Dat bevestigt hij 'toevallig' in gesprek met De Telegraaf. Hij zou het eigenlijk met Roy Makaay over hun gezamenlijke passie gaan hebben: het brouwen van bier.

De presentatie van Van Gastel in China laat nog even op zich wachten, aangezien hij eerst drie weken in quarantaine moet. "Bij aankomst werd ik gelijk naar een hotel afgevoerd, deur op slot en daar zit je dan. Ik heb nog twee weken te gaan", vertelt Van Gastel in een interview met De Telegraaf, waar ook Roy Makaay bij aanwezig was. Van Gastel praatte via een online verbinding mee.

Het plan was in eerste instantie om samen met Makaay, in Nederland, in gesprek te gaan met de ochtendkrant. Daar kwam last-minute dus een wijziging in. De twee oud-voetballers brouwen samen hun eigen bier. Het zorgde voor Van Gastel voor wat afleiding na zijn actieve carrière als profvoetballer. "Het bierbrouwen hielp me om uit die tunnel te komen. Om iets anders onder handen te hebben dan voetbal. Ik ontmoette andere mensen, maakte kennis met een totaal andere wereld. Dat ervaar ik als een rijkdom."

Nadat Van Gastel zijn eerste biertjes gebrouwen had, kwam Makaay om de hoek kijken. "Het vertrek van Jaap Stam bij Feyenoord vormde de aanleiding", geeft hij aan. "Jaap stapte vrijwillig op, waarna wij in de krant lazen dat we ook onze biezen konden pakken. Tijdens een etentje zeiden onze vrouwen: dan hebben jullie nu alle tijd om een gezamenlijk biertje te maken. Daar hebben we veelbelovend op geproost", sluit Makaay af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie