Chagrijn neemt toe bij AZ: 'De realiteit dat Ajax op dit moment ver voor staat'

Chagrijn neemt toe bij AZ: 'De realiteit dat Ajax op dit moment ver voor staat'

07-02-2021 10:08
96

AZ had zaterdag alle moeite met Eredivisie-hekkensluiter FC Emmen, dat pas twintig minuten voor tijd moest buigen. Het zorgde voor chagrijn bij de Alkmaarse spelers, die elkaar in woord en gebaar de nodige verwijten maakten, zag ook trainer Pascal Jansen.

"De jongens kunnen veel beter dan ze op het veld laten zien. Dat zorgt voor de nodige frustraties", zegt Jansen tegen het Noordhollands Dagblad. Ook Marco Bizot waarschuwt zijn medespelers. "Natuurlijk moet je elkaar terechtwijzen, maar dat moet je doen om elkaar te helpen. Bij ons slaat de balans soms door naar het negatieve. Niet alleen vandaag, maar ook in eerdere wedstrijden. Daar moeten we op letten. Ja, daar is de trainer ook erg mee bezig."

Het chagrijn is toegenomen na de nederlagen tegen FC Utrecht (0-1) en Ajax (0-3, waardoor de titel uit zicht is verdwenen. "Dat was een tik, die wedstrijd tegen Ajax", erkent aanvoerder Teun Koopmeiners. "Het is de realiteit dat Ajax op dit moment ver voor staat. Maar het is óók de realiteit dat de tweede plek niet ver weg is. Dan moet je gaan voor het hoogst haalbare en dat is nu die tweede plaats."