'Bij Ajax stuk beter geworden als trainers geprobeerd hadden mij te begrijpen'

'Bij Ajax stuk beter geworden als trainers geprobeerd hadden mij te begrijpen'

07-02-2021 10:24
73

Viktor Fischer werd een mooie toekomst voorspeld bij Ajax, maar hij vertrok in 2014 via de achterdeur. De aanvaller kwam via Middlesbrough en FSV Mainz bij FC Kopenhagen terecht. Hij denkt dat er meer in zijn carrière had gezeten.

"Ik was bij Ajax waarschijnlijk een stuk betere voetballer geworden wanneer trainers meer geprobeerd hadden me te begrijpen", zegt Fischer tegen het NRC. "Dat geldt trouwens niet alleen voor Ajax: ook voor de andere clubs in het buitenland waar ik daarna gespeeld heb. Toch zou het goed kunnen dat ze die poging wel degelijk gedaan hebben, en het op dat moment gewoon te lastig was om tot me door te dringen."

"Na Ajax heb ik misschien ook niet vaak genoeg bij coaches aangeklopt; verwachtte ik dat die dialoog simpelweg niet mogelijk was en hoopte ik het allemaal zelf uit te vinden", vervolgt de 26-jarige Deen, die het zelf anders zou aanpakken. "Mocht ik na mijn loopbaan als voetballer doorgaan in deze wereld, dan zou ik coach willen worden. Ik zou de dingen iets anders aanpakken dan de meeste trainers op dit moment doen."

"Zo vaak heb ik me afgevraagd: waarom concentreer je je niet meer op de ménsen met wie je werkt, in de hoop daar het beste uit te krijgen, in plaats van op die eindeloze tactiek?", aldus Fischer.