'Het recept van Koeman: Nederlander redt Barça-investering van 300 miljoen'

'Het recept van Koeman: Nederlander redt Barça-investering van 300 miljoen'

07-02-2021 11:17 Laatste update: 13:19
37

Ronald Koeman heeft hoogstpersoonlijk een investering van driehonderd miljoen euro van FC Barcelona gered. De Nederlandse trainer slaagt erin om het beste uit Frenkie de Jong, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann te halen, concludeert Marca.

De Spaanse sportkrant steekt zondag de loftrompet over Koeman, die 'het talent heeft om het beste uit zijn spelers te halen'. Barça zat in 2017 met de handen in het haar, toen Paris Saint-Germain Neymar overnam voor 222 miljoen euro. Voor Dembélé, Philippe Coutinho, De Jong en Griezmann werd grof geld betaald om de Braziliaan te doen vergeten, maar geen van allen haalden zij hun niveau.

Daar kwam dit seizoen verandering in, stelt Marca. 'Het recept van Koeman om het beste uit zijn spelers te halen is door ze vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven. Daarnaast werkte hij aan hun mentale en fysieke staat. Dit begon zich in januari uit te betalen, met Griezmann, De Jong en Dembélé, die allemaal goed presteren.'

De oud-Ajacied scoorde dit kalenderjaar al vijf keer voor de Catalanen. Daarnaast gaf hij twee assists. De teller van Griezmann staat in 2021 al op zeven goals en drie assists.