Kaarten lijken geschud in Engeland: Man City zet Liverpool met 1-4 op zijn plek

Kaarten lijken geschud in Engeland: Man City zet Liverpool met 1-4 op zijn plek

07-02-2021 19:20
68

Liverpool lijkt begin februari al begonnen aan zijn afscheidstournee als regerend Premier League-kampioen. Manchester City won zondag met 1-4 op Anfield, boekte zijn tiende (!) competitiezege op rij en is hard op weg om Liverpool te onttronen.

Het verschil bedroeg bij aanvang zeven punten, terwijl Manchester City ook nog één wedstrijd minder gespeeld had. Titelhouder Liverpool speelde dus voor zijn allerlaatste kans, maar beide ploegen maakten er een uiterst voorzichtige eerste helft van. Manchester City kreeg één megakans op een doelpunt: Raheem Sterling ging over het been van Fabinho en verdiende een penalty, maar Ilkay Gündogan schoot deze hoog over.

Direct na rust nam Gündogan echter revanche: de Duitse middenvelder zag Alisson Becker half redden op een inzet van Phil Foden en stond op de goede plek om de 0-1 binnen te schieten. Liverpool moest nu komen en kwam na een uur spelen op gelijke hoogte, maar moest daarvoor wel op de hulp van de gasten rekenen. Rúben Dias liet zich aftroeven door Mohamed Salah en trok in het strafschopgebied aan de noodrem: de Egyptenaar nam zelf zijn verantwoordelijkheid vanaf de stip en maakte de 1-1.

Die stand stond een kwartier voor tijd nog steeds op de borden en een gelijkspel leek echter in de maak. Alisson ging echter twee keer achter elkaar de fout in en Liverpool zakte door zijn hoeven. De Braziliaan ging twee keer in de fout in de opbouw, Gündogan en Raheem Sterling straften het genadeloos af: 1-2 en 1-3. Foden strooide met zijn prachtige 1-4 nog wat extra zout in de wonden bij de – nu nog – regerend kampioen, die zich druk mag gaan richten op de strijd om Champions League-kwalificatie.

Manchester City heeft ondertussen een volgende reuzenstap gezet naar het kampioenschap. De ploeg van Pep Guardiola staat vijf punten voor op rivaal Manchester United en heeft nog één wedstrijd tegoed op de stadgenoot.