Van Gaal wacht met Ziyech-oordeel: 'Geweldig tegen Bayern, in zijn derde jaar'

Van Gaal wacht met Ziyech-oordeel: 'Geweldig tegen Bayern, in zijn derde jaar'

07-02-2021 21:04
21

Louis van Gaal was zondag in de Ziggo Sport-studio om Liverpool-Manchester City te analyseren, maar heeft ook zijn licht laten schijnen over Hakim Ziyech. De ex-bondscoach wil nog niet oordelen over Ziyech en gunt de Chelsea-linkspoot de tijd.

De van Ajax overgekomen spelmaker begon met een blessure aan het seizoen, speelde zich toen in de basis, raakte opnieuw geblesseerd, zag manager Frank Lampard vervangen worden door Thomas Tuchel en is momenteel ook bankzitter op Stamford Bridge. Van Gaal vindt dit echter niet heel gek. "Nu komt hij in de hoogste top en moet hij zich direct waarmaken. Dat is moeilijk, want de druk op de bal is in Engeland veel hoger dan in Nederland", vertelt hij over Ziyech. "Hij wil altijd een pass afgeven die beslissend is. Daar krijgt hij niet altijd de tijd en ruimte voor. Het tempo is wat hoger en daar moet je aan wennen."

Wedden

Meer odds

Van Gaal gunt de Marokkaans international dan ook de tijd om te acclimatiseren. "Je moet hem pas beoordelen over een jaar", aldus de analist, die verwijst naar een Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Ajax waarin Ziyech uitblonk. "Toen ik Ajax uit bij Bayern analyseerde, speelde hij geweldig. Maar dat was zijn derde jaar (bij Ajax, red.)."

Ziyech is zondagavond opnieuw buiten de Chelsea-basis gevallen. The Blues nemen het op Bramall Lane op tegen Premier League-hekkensluiter Sheffield United.