KNVB heeft voorlopig geen plek voor Ajax en FC Utrecht: 'Dat kan een tijd duren'

KNVB heeft voorlopig geen plek voor Ajax en FC Utrecht: 'Dat kan een tijd duren'

08-02-2021 09:44
94

Het wordt een pittige klus voor de KNVB om op korte termijn een nieuwe speeldatum te vinden voor Ajax - FC Utrecht. Dat benadrukt manager competitiezaken Jan Bluyssen in De Telegraaf. De wedstrijd werd zondag afgelast vanwege de sneeuwstorm in Nederland.

"Als Ajax actief blijft in zowel de KNVB Beker als de Europa League, dan kan dat inderdaad een tijd duren", zegt Bluyssen. In dat geval biedt het programma pas in de derde week van april ruimte. Het riep de laatste dagen de vraag op waarom Ajax - FC Utrecht niet toch gespeeld kon worden onder het dak van de Johan Cruijff Arena.

"We hebben met elkaar in het betaald voetbal afgesproken dat we bij Code Rood geen mensen de weg opsturen om naar een wedstrijd te gaan", verklaart Bluyssen. "De situatie is nu wel iets anders dan normaal, omdat er geen publiek bij de wedstrijden is. Maar ook nu zouden er nog mensen op pad moeten. Niet alleen de spelende teams zelf, maar ook beveiligingsmensen, de mensen van de tv-productie, de pers, etc."

Het is de bedoeling dat de andere drie afgelaste Eredivisie-duels zo snel mogelijk doorgang vinden. Mogelijk worden FC Groningen - Feyenoord, Willem II - ADO Den Haag en VVV-Venlo - Sparta volgende week al ingehaald.