'Manchester City zoekt nieuwe aanvalsleider en broedt op twee kandidaten'

'Manchester City zoekt nieuwe aanvalsleider en broedt op twee kandidaten'

08-02-2021 09:58
27

Manchester City verstevigde zondagavond de koppositie in Engeland met een imponerende zege op Liverpool (1-4), maar is achter de schermen druk bezig met volgend seizoen. In de zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider denkt men aan Romelu Lukaku en Danny Ings.

Maandagochtend pakt The Athletic uit met het opvallende transfernieuws. Lukaku is 'één van de kandidaten' in het Etihad Stadium om Sergio Agüero, wiens contract afloopt, op te volgen. De Belgische spits van Internazionale wordt 'bewonderd' door City en zijn verleden bij aartsrivaal Manchester United wordt niet gezien als een probleem. Hij maakte anderhalf jaar geleden de overstap naar Inter en scoorde in Italië al 54 keer in 78 wedstrijden.

Ook Ings staat er goed op, aldus klinkt het. De Engelse spits van Southampton maakte afgelopen seizoen 25 goals in de Premier League en scoort ook nu aan de lopende band. Hij kreeg al eens een kans in de Engelse top, maar door blessures liep zijn Liverpool-periode uit op een fiasco. Manchester City heeft ook nog de beschikking over Gabriel Jesus, maar de 23-jarige Braziliaan kan ook bij afwezigheid van Agüero niet volledig overtuigen.