Keiharde kritiek op Liverpool na nederlaag tegen City: 'Slechte kampioenen'

Keiharde kritiek op Liverpool na nederlaag tegen City: 'Slechte kampioenen'

08-02-2021 11:36 Laatste update: 11:39
24

Roy Keane liet na afloop van Liverpool-Manchester City geen spaan heel van de verliezende thuisploeg. De oud-middenvelder van Manchester United hekelt de 'eeuwige excuses' van de regerend landskampioen na een teleurstellend resultaat.

"We hadden het er voor de wedstrijd al over, ze hebben overal een excuses voor. In mijn ogen zijn het slechte kampioenen", luidt het keiharde oordeel van Keane in de studio van Sky Sports. "Je kunt spreken blijven spreken van een raar seizoen, met alles wat er bij komt kijken omtrent corona: ga er gewoon mee om! Je bent de regerend kampioen, je bent Liverpool!"

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat de selectie in zichzelf is gaan geloven na de hype van de afgelopen twee jaar. Ze wonnen de titel het afgelopen jaar. Ik zou daarna direct denken: kunnen we dat dit jaar weer? Ik heb niet het gevoel dat die opvatting leeft binnen de selectie van Liverpool. Heb nooit spelers horen zeggen we willen opnieuw kampioen worden. Dáár zit het hem in", vervolgt de Ier zijn verhaal.

"Mensen blijven me vertellen dat Liverpool een grote club is. Als dat zo is, dan moeten ze om kunnen gaan met teleurstellingen. Is dat niet een onderdeel van het voetbal? Als alle spelers altijd fit zouden zijn, zou dat fantastisch zijn. Maar dat is niet altijd zo, kijk maar naar City. Die missen Sergio Agüero en Kevin de Bruyne, misschien wel de beste twee spelers van de club. Liverpool mist ook belangrijke spelers, maar had gewoon de beste aanvallers spelers tot zijn beschikking vandaag."