Mulder deelt Ajax-gerucht: Brobbey kon voor één miljoen euro per jaar bijtekenen

Mulder deelt Ajax-gerucht: Brobbey kon voor één miljoen euro per jaar bijtekenen

08-02-2021 13:58 Laatste update: 14:16
128

Ziggo Sport-analist Youri Mulder heeft in het geruchtencircuit opgepikt dat Brian Brobbey één miljoen euro per jaar kon verdienen bij Ajax. Vorige week werd bekend dat de negentienjarige spits aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt uit Amsterdam.

Ajax-directeur Marc Overmars zei dat hij er alles aan gedaan heeft om Brobbey te behouden. Mulder beaamt dat: volgens de oud-international kreeg Brobbey een jaarsalaris van één miljoen euro aangeboden. "Dat heb ik gehoord", houdt Mulder wel een slag om de arm bij Rondo.

Ruud Gullit begrijpt dat Brobbey wil vertrekken. "Hij heeft het gevoel dat hij derde spits is. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen, maar als Ajax hem dan misschien een mogelijkheid had geboden om hem te verhuren, zodat hij kon blijven voetballen, dan was dat het beste geweest", reageert hij. "Als Brobbey het gevoel heeft dat hij derde of misschien zelfs vierde spits is, dan voelde hij misschien dat hij beter kon vertrekken."

Khalid Boulahrouz constateert dat Brobbey onvoldoende vertrouwen kreeg van Ajax. "Zien zij in hem de nummer negen van de toekomst, dan hadden ze hem daar neergezet in wedstrijden die ze toch wel met 3-0 of 4-0 winnen. Dan was hij de nummer negen van Ajax geweest in de competitie. Dat is niet gebeurd. Dan is het logisch dat je om je heen gaat kijken."