'Blessuregolf bij Real Madrid: Zidane kan maar twaalf selectiespelers meenemen'

'Blessuregolf bij Real Madrid: Zidane kan maar twaalf selectiespelers meenemen'

Gepubliceerd: maandag 8 februari 2021 om 14:12ma 08-02-2021 om 14:12

Real Madrid heeft te maken met een heuse blessuregolf. Trainer Zinédine Zidane, die het dinsdagavond met zijn ploeg op zal moeten nemen tegen Getafe, lijkt dan maar twaalf selectiespelers tot zijn beschikking te zullen hebben.

Diverse Spaanse media, waaronder AS en Marca, weten dat Zidane moet gaan puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen tegen Los Azulones. Zo raakten Álvaro Odriozola en Éder Militao geblesseerd in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd bij Huesca van afgelopen zaterdag en is het nog maar de vraag of zij er dinsdag weer bij kunnen zijn. Toni Kroos mist de wedstijd sowieso: hij is geschorst.

Daarnaast moet Real het ook stellen zonder aanvoerder Sergio Ramos, die na een knieoperatie zo'n zeven weken toe zal moeten kijken, en andere belangrijke spelers als Edin Hazard, Rodrygo Goes, Dani Carvajal en Fede Valverde. Afgelopen weekend zaten alleen Marcelo en Mariano als volwaardige selectiespelers op de reservebank, die aangevuld werd met jeugdspelers. Door de blessures voor Odriozola en Militao lijkt speeltijd voor Marcelo wel zeker.

Om de achterstand op koploper Atlético Madrid niet verder te laten oplopen, moet De Koninklijke dinsdagavond in eigen huis zien te winnen van Getafe. Als het dat doet, wordt het gat met de stadgenoot verkleind tot vier punten. Atlético heeft dan wel nog liefst drie wedstrijden tegoed en kan daarin dus weer afstand nemen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws