Van Gaal: 'Scheidsrechters zijn die mannetjes die vroeger nooit mee konden doen'

Van Gaal: 'Scheidsrechters zijn die mannetjes die vroeger nooit mee konden doen'

08-02-2021 14:32
50

Louis van Gaal heeft opnieuw gepleit voor het inzetten van oud-profvoetballers als VAR. De Amsterdammer zat zondag als analist in de studio bij Ziggo Sport en zag dat Leicester City een strafschop had verdiend.

Jonny Otto, verdediger van Wolverhampton Wanderers, kreeg de bal op de hand en daar werd geen strafschop voor gegeven. Van Gaal vond echter dat hij opzettelijk een doelpunt voorkwam en legt de schuld voor het niet geven van de strafschop bij de VAR neer. "Je moet het spelletje wel begrijpen", zegt hij tijdens zijn analyse. "Daarom zeg ik dat je een scheidsrechter nooit moet laten beslissen."

De arbiters voldoen volgens de voormalig manager van Manchester United niet. "Dat waren vroeger de mannetjes op straat die niet mee konden voetballen en die worden dan scheidsrechter. Dat klinkt hard, maar zo is het wel. Ik had verwacht dat dat met de komst van de VAR zou worden opgelost, maar nu blijkt dat dat niet zo is. Daar zijn ook nog steeds scheidsrechters."

Van Gaal draagt ook meteen een oplossing aan. "Ik heb hier al eerder verkondigd dat oud-spelers de VAR zouden moeten zijn. Die weten waarom een speler precies iets doet. De regel kan alles zijn, maar in dit geval zie je dat een speler dit allemaal bewust doet. Hij wil een doelpunt voorkomen."